تهران، تهران
086-42342324
تایمر آتونیکس

در این مقاله ما به بررسی تایمرهای آتونیکس، انواع آن‌ها، کاربردشان می‌پردازیم. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای کنترل دستگاه‌های برقی استفاده از کلید یا رله است. به‌این‌ترتیب که هر زمان نیاز به خروجی داشته باشیم کلید را روشن می‌نماییم. در برخی کاربردها نیاز است که بعد از تحریک‌شدن کلید خروجی بعد از مدتی فعال گردد، در این شرایط می‌بایست از وسیله‌ای دیگر به نام تایمر استفاده نمود؛ همچنین برای اندازه‌گیری فاصله‌ی زمانی از نوع خاصی از ساعت بنام تایمر استفاده می‌کنیم.

رله زمانی یا Timer یک‌گونه ویژه از ساعت به حساب می‌رود که برای اندازه‌گیری بازه‌ها زمانی استفاده می‌شود. زمان‌سنج آتونیکس هم یک نمونه از این قطعات به شمار می‌رود. این وسیله همچون سایر محصولات شرکت آتونیکس دارای تنوع زیادی هست. اگر قصد دارید ابزاری مناسب را برای کاربردهایی که به برخی از آنها اشاره کردیم تهیه نمایید، تولیدات برند بیان شده را باید در میان بهترین گزینه‌های خود جای دهید.

ما در مجموعه فانال گروپ قصد داریم تا در این مطلب به معرفی کلی این محصولات آتونیکس و ارائه توضیحاتی ضروری پیرامون آنها بپردازیم؛ پس اگر قصد دارید تا بهترین مورد در دسترس را برای بهره بردن از بیشترین پتانسیل‌های مدار خود انتخاب کنید، تا انتها با ما همراه  باشید.

تایمر آتونیکس در یک نگاه

تایمر یا رله زمانی مجموعه کلیدی است که از یک‌سری کنتاکت‌های باز و بسته ساخته می‌شود. مکانیزم عملکرد Timer بدین شکل است که با وصل جریان برق به منبع تغذیه آن، بر اساس تنظیمی که رویش صورت گرفته و پس از مدت‌زمان تعیین شده عمل می‌کند و کنتاکت‌های داخلی آن تغییر وضعیت می‌دهند؛ بدین صورت که قسمت‌های بسته آن باز و در مقابل بخش باز آن بسته می‌شوند.  به عبارت ساده‌تر جهت تنظیم زمان بین دو عملکرد در مدارهای فرمان از آن استفاده می‌شود.

یکی از بهترین رله زمانی‌های موجود در بازار تایمر دیجیتال و آنالوگ آتونیکس است که کاربرد زیادی در صنعت دارد. آیا بس از بیان این مطالب کنجکاو شده‌اید که با انواع کاربرد تایمرها آشنایی بیشتری پیدا کنید؟ در این صورت قسمت‌های بعدی را از دست ندهید.

کاربرد و هدف استفاده از تایمر آتونیکس

 تایمرها وظیفه کنترل حالت‌های مدار را در یک مدت‌زمان خاص به عهده دارند و به‌طورکلی برای کنترل مدت‌زمان در پروسه‌های گوناگون بکار می‌روند. یکی از این کاربردها استفاده از آن در چراغ‌ها به شمار می‌رود. با به‌کارگیری زمان‌سنج می‌توان بدون استفاده از کلید در بازه معین و معلوم، چراغ‌ها را روشن یا خاموش کرد. مهم‌ترین کارایی تایمر در تابلو های برق صنعتی و اتوماسیون هست که می‌توان به مصرف آن در تابلو های فرمان، زمان‌سنجی اشاره کرد.

در کارخانه‌های صنایع غذایی برای مشخص‌کردن میزان زمان حرارت دیدن یا بازه زمانی بسته‌بندی یک محصول تایمرها را به کار می‌گیرند. یکی از دغدغه‌هایی که اکثر افراد در زمان رفتن به مسافرت با آن مواجه هستند افزایش ایمنی خانه و جلوگیری از دزدی به شمار می‌رود.

اگر شما نیز با چنین مشغله‌های ذهنی‌ای رو به رو هستید، می‌توانید با استفاده از Timer یا  زمان‌سنج برق به صورت خودکار چراغ‌های خانه را در زمان مشخص شده توسط خودتان خاموش و روشن کنید و خیالتان را تا حدود زیادی از این مسئله راحت کنید .

تایمرهای Autonics به دو بخش دیجیتال و آنالوگ تقسیم‌بندی می‌شوند. این دو  به‌صورت گسترده‌ای در صنایع مختلف از جمله آشپزخانه‌های صنعتی، صنایع بسته‌بندی، صنایع غذایی و دارویی استفاده می‌شوند. هدف به‌کارگیری این قطعات، زمان‌بندی قطع و وصل تجهیزات مختلف و یا مانیتورینگ تایم کارکرد المان‌های مختلف است.

امروزه به جهت اهمیت صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژی، استفاده از تایمرها و سنسورهای مربوطه اهمیتی بیش از پیش یافته پس با استفاده از آنها می‌توانید به اهدافی که بیان کردیم به راحتی دست یابید.

انواع تایمر آتونیکس

همان‌طور که در بالا ذکر کردیم تایمر آتونیکس دارای دو نوع بوده که به‌صورت مفصل به بررسی آنها می‌پردازیم؛ همچنین انواع مختلف هرکدام را معرفی خواهیم کرد. تایمر دیجیتال Autonics اولین موردی است که معرفی می‌کنیم. در این نوع، زمان‌بندی و سایر تنظیمات توسط کلیدهای up/down قابل تنظیم هست.

مدل مورد بحث احتمال خطایی ناچیز دارد. این وسیله‌ها زمان در حال سپری‌شدن و همچنین تایم پیش فرضی که برای Timer تنظیم شده را نمایش می‌دهند. از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین قطعات این گروه می‌توان به سری‌های LE8N، LE4S، FSE، LE3S، LE7M-2 و LE365S-41 اشاره نمود. در ادامه مقاله بیشتر درمورد LE8N و LE7M-2 به عنوان پرفروش‌ترین محصولات شرکت صحبت خواهیم کرد.

دسته دوم، تایمر آنالوگ آتونیکس است. این وسیله‌ها جز اولین نوع تایمرها به شمار می‌روند؛ اما همچنان در صنعت مورداستفاده قرار می‌گیرند. ابزار مورد بحث معمولاً مدت زمان سپری شده را نمایش نمی‌دهد؛ اما برای اینکه کاربر متوجه شود تایمر در حال کار است یا نه یک هشداردهنده که اغلب نشانگری به شکل LED کوچک می‌باشد بر روی آن قرار داده می‌شود.

از انواع پرکاربرد آن می‌توان به سری‌های ATM، ATS، ATE8، ATE8PSN/ATE8PMN، AT8SDN، ATN، ATS8W/ATS11W، ATS8P و ATS8SD اشاره کرد. در این بخش هم مانند قسمت فوق باید بگوییم که سری ATN پرفروش‌ترین محصول گروه خود به حساب می‌رود و در ادامه آن را بیشتر معرفی می‌کنیم.

تایمر دیجیتال آتونیکس سری LE8N

تایمر دیجیتال آتونیکس سری LE8N دارای نمایشگر LCD با فانکشن نور پس‌زمینه است. ابعاد کوچک این رله به کاربر اجازه نصب در جاهای باریک را می‌دهد. این سری از Timerهای آتونیکس دارای باطری داخلی لیتیومی هستند؛ لذا نیازی به منبع تغذیه جداگانه ندارند. LE8N دارای مدل‌های ورودی ولتاژ، ورودی بدون ولتاژ و ورودی ولتاژ AC/DC یونیورسال می‌باشد.

از مهم‌ترین ویژگی‌های محصول دارای ورودی ولتاژ می‌توان به مواردی مانند نور‌ پس‌زمینه و مشخصات زمان اشاره کرد. تایمر LE8N-BF طیف گسترده‌ای از محدوده زمانی را فراهم می‌آورد. ورودی مولتی ولتاژ و قیمت بسیار اقتصادی، این Timer  را به یکی از پرکاربردترین رله‌های دنیا تبدیل نموده است.

تایمر ساعت کار آتونیکس LE8N-BF دارای یک نمایشگر ۸ رقمی با قابلیت نور پس‌زمینه بوده و به دلیل داشتن باطری لیتیومی داخلی نیازی به منبع تغذیه جداگانه ندارد. وسیله مورد بحث دارای انواع با ورودی ولتاژی و یا بدون ولتاژ بوده و کار اتصال آن به مدار سیم‌کشی توسط ترمینال پیچی با طلق محافظ انجام می‌شود.

تایمر دیجیتال آتونیکس سری LE7M-2

این وسیله قابلیت تنظیم و کنترل زمان با واحد هفته یا سال را به کاربر می‌دهد به همین دلیل به آن تایمر هفتگی/سالیانه آتونیکس نیز گفته می‌شود. تنظیم ساده و مانیتورینگ، کارکرد به وسیله تایمر هفتگی با قابلیت برنامه‌ریزی چهل‌هشت مرحله‌ای و سالیانه با قابلیت تنظیم بیست چهار مرحله‌ای زمانی میسر خواهد بود که از قطعه مورد بحث استفاده نمایید. تایمر دیجیتال آتونیکس LE7M-2 دارای ابعاد 72×72 میلی‌متر است.

نحوه‌ی اتصال این وسیله به‌صورت ترمینال پیچی بوده و ولتاژ تغذیه آن صد تا دویست چهل ولت AC هست؛علاوه بر این دارای دو خروجی کنترل مستقل (رله) نیز است. دیگری ویژگی این تایمر را می‌توان قابلیت نصب روی ریل DIN به‌وسیله پایه به حساب آورد. آیا نحوه نصب این قطعه برای شما مهم است؟ در این صورت باید بگوییم که آن هم به‌صورت روکار و هم توکار قابلیت استفاده دارد.

تایمر دیجیتال آتونیکس سری LE7M-2
تایمر آنالوگ آتونیکس سری ATN

تایمر آنالوگ آتونیکس سری ATN

 تایمر آنالوگ آتونیکس سری ATN با شش مد عملکرد خروجی و دوازده رنج تنظیم زمان قابل‌استفاده در کاربردهای زمان‌بندی مختلف است. همچنین این Timer دارای رنج گسترده زمان تنظیمی بین 0.05 ثانیه تا 100 ساعت می‌باشد. تنظیم ساده زمان و عملکرد به‌وسیله عقربه آنالوگ یکی از ویژگی‌های بارز آن به حساب می‌رود. این وسیله در مدل‌های 8 پین و 11 پین طراحی شده و از مهم‌ترین ویژگی‌های آن می‌توان به مولتی ولت، فانکشن و رنج بودن اشاره کرد.

همچنین تنظیم ساده و بررسی آسان وضعیت خروجی توسط صفحه‌نمایش LED یکی از نقاط قوت دیگر آن به حساب می‌رود. ابعاد این قطعه 48*48*64.5 است که اشاره به عرض، طول و عمق آن برحسب میلی‌متر دارند.

نکات خرید تایمر آتونیکس

قبل از خرید تایمر آتونیکس باید نوع کارمان را مشخص کنیم و با توجه به محیط و شرایط کاری بهترین گزینه در مدار فرمان را انتخاب کنیم. مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد برخی از مهم‌ترین ملاک‌هایی هستند که قبل از خرید یک رله تایمر باید به آنها توجه داشته باشید. اگر به دنبال آن هستید تا با پایین‌ترین قیمت گزینه‌ای با کیفیت خریداری کنید، باید بگوییم که چنین اقدامی ممکن نیست؛

پس اگر به محصولاتی برخوردید که برای استفاده از آنها ملزم به پرداخت هزینه‌های بیشتری نسبت به سایر هم دسته‌هایشان داشتید، بدانید که این تفاوت بی دلیل نبوده و به خاطر کیفیت ساخت و طول عمر بیشتر می‌باشد. بسته به کارایی مد نظرتان باید به مواردی مانند ولتاژ تغذیه، جریان مجاز کانکت‌های خروجی آن، ابعاد و محدوده رنج زمانی هم توجه داشته باشید.

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس